keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

8.4.2015



Vaihdon ensimmäiset päivät ovat kuluneet lähinnä paikkoihin tutustuessa. Olemme kierrelleet asuntomme lähiympäristöä ja lenkkeilleet sekä ottaneet tietenkin aurinkoa. Erään paikallisen miehen mukaan täällä Fuerteventurassa on normaalia huonompi sää ja talvi on ollut tavallista pidempi. Sää on tavanomaista pilvisempi sekä kylmempi vuodenaikaan nähden. Meitä tämä ei juuri ole haitannut, sillä talvisesta Suomesta lähteneenä sää tuntuu melko kuumalta.
Iltalenkkien traditioksi on muodostunut erilaisten merenelävien bongailu paikallisesta matkailusatamasta. Olemmekin jo nähneet rapuja, paljon erikokoisia kaloja sekä muutaman mureenan. Mureenoiden olemassaolo kylläkin selvisi vasta, kun kysyimme niistä eräältä paikalliselta – meistä ne nimittäin näyttivät kivien päällä lötköttäviltä jättiulosteilta. Osa porukasta on jopa uskaltautunut mereen, vaikkakin vesi on vielä aika viileää. Olemme yrittäneet ottaa selvää paikallisista säännöksistä ja uutena asiana tuli sääntö roskien tyhjennyksestä. Täällä on kiellettyä viedä roskapusseja kaduilla sijaitseviin jätepisteisiin päiväaikaan. Roskien vienti on sallittua vasta, kun ilta viilenee ja tulee pimeää. Oletamme tämän johtuvan mahdollisista hajuhaitoista, sillä jätepisteet tyhjennetään aina aamuyöstä.
 Lisäksi asuntomme äänieristeet ovat melko hatarat, sillä yöaikaankin kaduilta tulevat äänet kuuluvat todella selkeästi sisälle. Ilmeisesti kuitenkin kaikki asunnossamme majailevat vaihtarit ovat saaneet nukutuksi. Muutama torakkakin on tullut bongattua, mutta lemmikithän ovat aina kivoja. Oman kodin arvostus kasvaa täällä kovaa tahtia, sillä asunnossamme asuu tällä hetkellä kahdeksan suomalaisnuorta ja kämpässämme on vain yksi toimiva suihku. Lämmin vesi tietenkin loppuu viimeistään kolmen suihkuttelijan jälkeen. Tilanteeseen lisähupia tuo se, että ilmeisesti huomenna asukaslukumme kasvaa vielä kahdella hengellä.

Ei kommentteja: